Вибори до Європарламенту: Цукерберг не може гарантувати, що Facebook не використають для втручання

Facebook набагато краще, ніж у 2016 році на президентських виборах в США, бореться з втручанням у вибори, але не може гарантувати, що сайт не використають для підриву виборів до Європейського парламенту

Про це заявив керівник Facebook Марк Цукерберг, передає Reuters.

Після того, як російські хакери використали Facebook та інші соціальні мережі, щоб вплинути на вибори, які привели до влади Дональда Трампа в Сполучених Штатах, Facebook заявив, що спрямував всі свої ресурси і персонал на захист голосування в ЄС 26 травня.

"Це постійна гонка озброєнь, в якій ми постійно нарощуємо оборону, і уряди країн також розвивають свою тактику", - розповів Цукерберг.

Під тиском з боку ЄС для захисту від іноземного втручання в майбутні законодавчі вибори, Facebook минулого тижня посилив свої правила політичної реклами в Європі.

Він також оголосив про плани наростити зусилля по боротьбі з дезінформацією напередодні голосування і буде співпрацювати з німецьким інформаційним агентством DPA, щоб посилити перевірку фактів.

"Тут, в ЄС, до майбутніх виборів ми привносимо повний набір всіх стратегій і інструментів, які до сих пір дуже добре працювали на багатьох важливих виборах, тому я впевнений у наших силах", - сказав Цукерберг.

Проте, керівник Facebook очікує, що деякі країни будуть продовжувати намагатися втрутитися у вибори, "тому ми повинні бути попереду і робити все, аби запобігти цьому".