Лікарня таємно знімала пологи десятків жінок, щоб спіймати злодія

Десятки жінок подали в суд на лікарню американського міста Ла-Меса, штат Каліфорнія

Як повідомляє The New York Times, вони звинувачують медичний заклад в тому, що їх знімали прихованою камерою без дозволу під час пологів та інших операцій.

Представники лікарні зізналися, що дійсно встановили приховані камери з датчиками руху в трьох палатах в період з липня 2012 року по червень 2013 року. Таким чином охоронці сподівалися вирахувати, хто з персоналу краде сильнодіючі наркотичні речовини, які використовуються для анестезії.

"Хоча камери були націлені на візки для анестезії, іноді в зону видимості потрапляли лікарі і пацієнти в операційних", - визнав представник лікарні.

Це викликало невдоволення у 81 пацієнтки медичного закладу. Вони заявили, що не давали згоди на зйомку під час пологів, кесаревого розтину, стерилізації та інших процедур. Більш того, жінок обурило, що відеозаписи зберігалися на комп'ютерах, причому не всі з них були захищені паролем. Таким чином, ролики міг подивитися будь-хто.

За оцінками адвокатів, за цей час на відео потрапило понад 1800 процедур, під час яких "жінки знаходилися в найбільш фізично і емоційно вразливому становищі". Представник клініки вибачився перед пацієнтками.