Режим Асада відновив удари по позиціях повстанців: 12 загиблих

На північному заході Сирії в результаті обстрілу підконтрольного повстанцям населеного пункту загинули щонайменше 12 осіб, повідомили в екстрених службах

Як передає Reuters, в місті Кафр-Набаль в провінції Ідліб одна ракета потрапила в ринок. За словами представника місцевої служби цивільної оборони, через обстріл загинули 12 осіб, десятки постраждали. Кількість жертв може зрости через тяжкість поранень.

У Сирійському центрі моніторингу за дотриманням прав людини повідомили, що за останні 24 години в результаті артилерійських обстрілів в різних селищах на північному заході країни загинули 17 мирних жителів, половина з них - неповнолітні.

 

Території на північному заході Сирії є останнім великим оплотом сирійської опозиції, яка виступає проти президента Башара Асада. За даними ООН, в провінції Ідліб і деяких районах провінцій Хама і Алеппо проживає близько 3 млн осіб.

У 2018 році уряд Сирії був готовий почати масштабний наступ на підконтрольні повстанцям території, що спровокувало б гуманітарну катастрофу в регіоні. Наступ було призупинено після того, як Росія, найсильніший союзник Дамаска, уклала угоду з Туреччиною про створення "демілітаризованої зони".