Росіяни переживають за економіку РФ через анексію Криму, - опитування

Більшість росіян все ще підтримує анексію українського Криму, але визнає, що міжнародна політика Москви погіршила економічні показники і рівень життя в країні

Відповідні результати дослідження опублікували спільно соціологічна служба "Левада-центр" та Чиказька рада з глобальних питань (США).

Так, після окупації Криму в 2014 році росіяни підтримали рішення президента Володимира Путіна. Але ця підтримка знизилася, коли російська економіка зазнала втрат, а витрати на інтеграцію Криму до Росії зросли.

Соціологи у своєму звіті вказують, що у березні 2015 року, через рік після анексії, близько 70% опитаних росіян вважали її позитивною для країни.

Однак, це число знизилося до 59% до серпня 2015 року, коли ціни на нафту у світі різко впали, а для російської економіки стали відчутними наслідки західних економічних санкцій. До березня 2018 року підтримка анексії зросла до рівня, співставного з показниками 2015-го, але в лютому 2019 року знову знизилася до 62%.

Крім того, соціологи встановили, що набагато менша кількість росіян схвалює подібні до окупації Криму дії своєї країни щодо інших українських територій - частин Донецької та Луганської областей.