У Чечні мешканців родового села Кадирова зобов'язали знести свої будинки

У Чечні жителям села Центарой (Хосі-Юрт) - родового села глави республіки Рамзана Кадирова - наказали демонтувати свої будинки для розширення центрального парку

Про це повідомили жителі виданнюКавказький вузол.

"Господарі поки самі розбирають будинки, забирають все, що потрібно. В селах практично всі родичі і знайомі, так що всі один одному допомагають з цим. Нікому не подобається, що зносять його будинок, який будували ще батьки чи діди, але заперечувати безглуздо, тільки проблеми собі наживеш. Раз влада вирішила, вона все одно зробить по-своєму", - пояснила місцева жителька Малкан.

Житель сусіднього селища Аллерой Муса розповів, що влада компенсує збитки, їм вже виділили ділянки в іншому місці. "Їм або нові будинки побудують, або компенсації дадуть. Думаю, що Рамзан (Кадиров) своїх односельчан не образить", - сказав чоловік.

На місці житлових будинків планують розбити великий парк в рамках масштабної реконструкції Курчалоєвського району. Влада регіону утрималася від будь-яких коментарів щодо знесення приватних будинків в Хосі-Юрті. За даними районної влади, в селищі на сьогодні живуть більше 8500 осіб.

Родове селище Рамзана Кадирова є найбільш охоронюваним населеним пунктом в Чечні. Щоб потрапити в село необхідно проїхати щонайменше через два кордони - на в'їзді і в декількох кілометрах від околиць села.