У НАТО заявили, що не відмовляться від діалогу з РФ щодо України

Єдність країн НАТО дозволяє вести діалог з Росією щодо України

Про це генеральний секретар Організації Північноатлантичного договору Єнс Столтенберг сказав на прес-конференції у Вашингтоні в рамках засідання міністрів закордонних справ країн-членів НАТО з нагоди 70-річчя створення Альянсу, передає УНІАН.

Він наголосив, що НАТО й усі союзники не бачать суперечностей між підходом стримування й оборони у поєднанні з діалогом з Росією.

"Ми рішуче віримо, що поки залишатимемося сильними, поки залишатимемося об'єднаними, поки будемо здатними адаптуватися до дій усе більш наполегливої Росії, щоб відповідати на ці дії, то можемо вести діалог", - заявив Столтенберг.

"Отже, одна з головних причин, чому ми зараз можемо вести діалог з Росією (оскільки ми це робимо з багатьох питань: щодо зниження ризиків, контролю над озброєннями, України тощо) саме полягає у тому, що ми об'єднані і що ми продемонстрували підвищення готовності наших сил, посилення військової присутності у східній частині Альянсу", - наголосив Столтенберг.

За його словами, це є двоєдиним підходом: стримування і оборона, а також діалог. «І ми продовжимо дотримуватися цього двоєдиного підходу. Це було рішуче підтримано усіма союзниками на засіданні (Північноатлантичної ради НАТО), яке щойно завершилося», - заявив він.