У США вчений місяцями підмішував отруту в їжу і напої своєї колеги. Тепер йому загрожує довічне

В американському місті Берклі, штат Каліфорнія, затримали голову лабораторії, який намагався отруїти колегу

 Про це повідомляє видання Washington Post.

Співробітниця компанії Berkeley Engineering and Research Ронг Юань (Rong Yuan) звернула увагу на дивний смак і запах води і їжі, які вона приносила на роботу. Після прийомів їжі їй неодноразово ставало погано. Кілька разів їй навть знадобилося звернутися до лікарів. Двоє родичів, які пили воду з її пляшки, також захворіли. В їх крові знайшли підвищений вміст кадмію.

Жінка вивчила запис камери відеоспостереження свого офісу і виявила, що інший співробітник фірми, 32-річний Девід Ксю (David Xu), двічі підходив до її пляшки і щось в неї підмішував. Перевірка води показала, що в неї доданий кадмій. Жінка звернулася до поліції.

Ксю пред'явлені звинувачення в замаху на умисне вбивство, отруєння і заподіянні тяжких тілесних ушкоджень. Йому загрожує довічне ув'язнення. Мотиви, що штовхнули його на злочин, залишаються незрозумілими.

Довідка:

Отруєння кадмієм супроводжується блювотою і діареєю. У важких випадках воно може закінчитися смертю. Тривале вживання малих доз кадмію завдає шкоди ниркам і робить кістки крихкими, підвищуючи ймовірність переломів.