Євросоюз відмовився впускати на свій ринок українську картоплю

Європейський Союз відмовився відкрити свій ринок для картоплі з України. Ми повинні гармонізувати законодавство в цій галузі з європейським

Про це йшлося в ході відеоконференції між представниками Мінагрополітики і Європейської комісії, повідомляє LIGA.net.

Україні порадили гармонізувати європейське і українське законодавство в галузі картоплярства, після чого повернутися до обговорення перспектив української картоплі в Європі.

Зазначимо, у минулому сезоні через посуху в Європі недоотримали 30% врожаю картоплі. Тільки дві країни тоді мали високі врожаї - Україна і Білорусь.

Українські виробники картоплі в 2018 році заклали на зберігання 152 тис. т картоплі, більшість якої реалізували на внутрішньому ринку і експортували в Молдову.

Зараз українські картопляри намагаються отримати від Мінагрополітики європейські директиви в області картоплярства, щоб самостійно адаптувати їх до вітчизняних реалій.

В Українській асоціації виробників картоплі впевнені, що українська картопля має високі шанси потрапити на європейський ринок, з огляду на дію ЗВТ між Україною та ЄС, а також розпочату в 2018 році гармонізацію європейського і українського законодавства.