Здати аналізи, щоб поїсти: у Токіо відкриють ресторан, де страви створюватимуть по ДНК клієнтів

Японська компанія Open Meals представила концепт суші-ресторану, всі страви в якому будуть виготовлені на основі зразків ДНК відвідувачів - з урахуванням їхніх потреб в харчуванні

Заклад має відкритися в Токіо в 2020 році, пише Dezeen.

За два тижні до відвідування клієнти ресторану повинні будуть здати зразки слини, фекалій і сечі. Співробітники ресторану виділять з них ДНК відвідувача, проаналізують його і створять страви з продуктів, вживання яких необхідне конкретному відвідувачу.

Виробництвом страв займеться робот-маніпулятор, до рук якого будуть підключені 14 циліндрів з різними поживними речовинами. При виготовленні суші машина додасть до страви ті речовини, які потрібні конкретному клієнту.

"Одна компанія досліджує зразок сечі, щоб вивчити харчування вашого тіла, а інша перевіряє кишкову флору і з'ясовує, які продукти поліпшать стан кишечника. Гіперперсоналізація стане звичайним явищем для сфери обслуговування майбутнього: на підставі аналізу ДНК, сечі і кишечника у кожної людини будуть індивідуальні ідентифікаційні номери", - йдеться у повідомленні Open Meals.