На прифронтовій Луганщині вимкнули українське телебачення, працюють мовники "ЛНР"

"Луганське енергетичне об'єднання" через борги в 1,2 млн грн знеструмило телевежі Концерну радіомовлення, радіозв'язку та телебачення

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на місцеві ЗМІ.

Так, видання Трибун зазначає, що станом на 5 квітня від електропостачання відключено шість об'єктів КРРТ в Луганській області. 

Тим часом користувачі соцмереж скаржаться, що замість українських телеканалів у них з'явилися канали, що транслюються з окупованої території Луганщини.  

"І що ж виходить? Через відключення телеканалів в Лисичанську, ми тепер повинні дивитися російські? Особисто у нас так і сталося. Вчора не було ні одного. Сьогодні переналаштували Т-2 і він набрав 8 каналів з "ЛНР", - зазначає користувач Віктор Гура.

Видання Час Пик повідомляє, що у будь-який час регіон може залишитися без інтернету.  Зазначається, що наявність інтернету залежить від надійності китайських генераторів, через які "провайдери намагаються зберегти безперебійну роботу".

Знеструмлення Концерну РРТ триває й надалі, повідомляє прес-служба ЛЕО у Facebook.

Лисичанську телевежу Концерну РРТ (РРС-2-РТС) побудовано у 1970 році. Вона має заввишки 96 метрів, покриває міста, райцентри і села Луганщини ефірним телерадіомовленням та цифровим мовленням Т2.