Скасування нічного тарифу для бізнесу не вплинуло на добовий графік споживання електроенергії, - НКРЕКП

Скасування диференційованих тарифів для непобутових споживачів поки не призвела до істотної зміни добового графіку споживання електроенергії в Україні

Про це повідомив член Нацкомісії, що здійснює держрегулювання в сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП) Дмитро Коваленко, передає БізнесЦензор.

За даними представника комісії, в денний час споживання електроенергії зросло приблизно на 1%, а в нічний - на 0,5%, тобто відхилення в темпах зростання споживання електроенергії у різні пори доби -  незначне.
За даними регулятора, на кінець 2019 року диференційований тариф на електроенергію застосовувало 24865 суб'єктів господарювання, їх обсяг споживання склав 28,57 млрд кВт/год, а частка в структурі загального споживання по країні - 19%. При цьому близько 70% з цієї кількості складали невеликі споживачі, приєднаною потужністю до 150 кВ.
Коваленко підкреслив, що в 2018 року субсидування споживачів, що користуються зонним тарифом на електроенергію, склало 3,5 млрд грн, при цьому 98% таких споживачів належали до великої промисловості.