Трамп пригрозив Мексиці багатомільярдними санкціями

Президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп пригрозив Мексиці багатомільярдними санкціями і підвищенням мит на вироблені в Мексиці автомобілі

Про це він написав у своєму Twitter.

Так, Трамп знову попередив, що може закрити південний кордон США.

"Мексика, вперше за багато десятиліть, свідомо затримує нелегалів на своєму південному кордоні. Великий потік зупиниться. Однак, якщо з якої-небудь причини Мексика припинить затримувати і повертати нелегалів туди, звідки вони приїхали, США будуть змушені на 25% підвищити мита на всі автомобілі, вироблені в Мексиці і відправлені через кордон до нас. Якщо це не спрацює, я закрию кордон", - написав американський лідер.

Глава США також розглядає і введення економічних санкцій на 500 млрд доларів.

"Також я розглядаю введення економічних санкцій на 500 мільярдів доларів за незаконні наркотики, які провозяться контрабандою через Мексику і через наш південний кордон... Я прямую до південного кордону, щоб показати частину нової стіни! Вирушаю", - зазначив Трамп.

Нагадаємо, на цьому тижні глава США пригрозив Мексиці закриттям кордону. "Конгрес повинен зібратися і негайно ліквідувати лазівки на кордоні. У разі бездіяльності кордон або великі його ділянки будуть закриті. Це національний надзвичайний стан", - підкреслював американський лідер.

Пізніше Трамп відмовився від ідеї негайного закриття кордону з Мексикою.