Білоруська опозиція закликала вийти 7 квітня у Мінську проти "сатанинського дійства" з повалення хрестів у Куропатах

У зв'язку з вандалізмом на місці поховань загиблих під час сталінських репресій один з лідерів білоруської опозиції Микола Статкевич оголосив проведення у неділю, 7 квітня 2019 року, о 12:00 мирної акції протесту на площі Свободи в середмісті Мінська

Вона проходитие у формі молебня, повідомив він в інтерв'ю порталу Charter97.org, передає Еспресо.TV.

"Я закликаю людей прийти з іконами, хрестами і свічками. Якщо вже скоєно такий злочин проти нашої святині, то ми повинні попросити прощення у Бога, що допустили це. Варто всім разом помолитися за звільнення від Лукавого. Це рядок з молитви "Отче наш", - зазначив політик.

За його словами, подібний формат зустрічі не передбачає чогось незаконного.

"Навіть за законами цієї влади молебень не підпадає під дію правових актів. Навпаки, законом заборонено перешкоджання молебнам і молитовним сходам, які проходять на території, прилеглій до храмів. Тут ми в своєму праві", - наголосив Статкевич.

Він додав, що було скривджено почуття віруючих, тож усі небайдуже мають зібратися поблизу головного християнського храму Мінська - Кафедрального собору.

"До речі, на цій площі (площі Свободи - ред.) два Катедральних собори - один православний, а другий католицький. Спочатку ми прийдемо молитися до православної святині", - конкретизував він.

Що ж стосується оцінки того, що сталося, то останні події у Куропатах опозиціонер вважає "сатанинським дійством".