У Лісабоні показали драму про війну на Донбасі "Позивний "Бандерас"

У столиці Португалії вперше пройшли Дні українського кіно

Про це повідомляє прес-служба Держкіно.

У Лісабоні, у Biblioteca Municipal Orlando Ribeiro за підтримки Держкіно пройшли триденні покази українського кіно. Фестиваль відкрився воєнним детективом Зази Буадзе "Позивний "Бандерас". Військова драма  заснована на щоденниках нацгвардійця Сергія Башкова з позивним "Індіанець" і розповідях воїнів АТО.

У програмі Днів українського кіно були представлені як сучасні українські стрічки різного жанру, так і класика українського кінематографа. 

Впродовж Днів українського кіно глядачі побачили драму "Рівень чорного" режисера Валентина Васяновича, документальну стрічку "Війна химер" Марії та Анастасії Старожицьких та створений за підтримки Держкіно альманах "Моя країна – Україна" від аніматорів майстерні "Новаторфільм" під керівництвом Степана Коваля.

Крім того, під час Днів українського кіно у Португалії представили ретроспективний показ фільму "Пропала грамота" режисера Бориса Івченка. Покази супроводжувалися обговореннями та дискусіями португальських глядачів з представниками творчих груп – продюсерами фільму "Позивний "Бандерас" Ольгою Клименко і Сергієм Барановим та продюсером і оператором-постановником альманаху "Моя країна – Україна" Ольгою Бабицькою.