На Майдані поліція затримала активіста, який збирався агітувати проти Зеленського

У центрі Києва 7 квітня поліція затримала активіста Леоніда Овчаренка за спробу влаштувати акцію проти кандидата в президенти України Володимира Зеленського

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прямий ефір у нього на сторінці Facebook.

Його затримали за спробу встановити намету прот Зеленського. Овчаренка доставили у відділ поліції. При цьому, за словами Катерини Чепури, яка перша повідомила про затримання, за номером стаціонарного відділення стверджують, що нікого не затримували.

Додамо, поліція вранці отримала повідомлення про те, що невідомий на Майдані Незалежності проводить незаконну агітацію. Правоохоронці попередили активіста, що такі дії є протиправними, а потім запросили його проїхати в територіальний відділ поліції для складання адміністративних матеріалів, однак, як повідомили в поліції, активіст відмовився їхати до відділу.

Його доставили у відділ поліції, де склали адміністративні протоколи за ст. 212-10 (порушення обмежень щодо ведення передвиборної агітації, агітація в день проведення референдуму) і ст. 185 (злісна непокора законному розпорядженню або вимозі поліцейського, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону, військовослужбовця) Кодексу України про адміністративні правопорушення.