Мін'юст готовий обговорювати повернення статті за незаконне збагачення, - Петренко

Міністерство юстиції готове до широкої дискусії з експертами та міжнародними партнерами для щонайшвидшого поновлення в законодавстві України статті про кримінальну відповідальності за незаконне збагачення

Про це заявив міністр юстиції України Павло Петренко, повідомляє Укрінформ.

"Думаю, це питання буде порушуватися на наших наступних зустрічах з європейською стороною. Президент України вніс як невідкладний відповідний законопроект до парламенту. Я дуже розраховую на те, що депутатські фракції підтримають цей законопроект", - повідомив він.

Урядовець зазначив. що мін'юст готовий до широкої дискусії з експертним середовищем і з нашими міжнародними партнерами, для того щоб поновити в українському кримінальному законодавстві цю статтю.

Відповідаючи на запитання журналістів, чи висловлює європейська сторона критику на адресу Конституційного Суду, який ухвалив рішення щодо скасування статті щодо відповідальності за незаконне збагачення, Петренко зауважив, що одним з ключових принципів роботи європейських інституцій є незалежність судової гілки влади.

"Критикувати Конституційний суд, який є незалежним конституційним інститутом – це не в європейських традиціях. Я розумію, що це рішення може подобатися або не подобатися, але зараз воно є частиною української правової системи. Тож його треба виконувати, і треба знаходити максимально швидкі механізми для заповнення цієї прогалини у кримінальному законодавстві", - наголосив міністр.