У Фінляндії проведуть перший у світі чемпіонат по в'язанню під хеві-метал

У Фінляндії вперше пройде перший чемпіонат світу з в'язання під важку музику

Про це повідомили на сайті заходу.

Чемпіонат організувала майстерня рукоділля Taito Pohjois-Karjala у співпраці з місцевими культурними установами. Фінал конкурсу відбудеться 11 липня в місті Йоенсуу на сході Фінляндії.

Взяти участь в конкурсі безкоштовно можуть усі бажаючі. Для цього потрібно записати хвилинне відео, де претендент повинен в'язати під пісню Fight or Die місцевого музичного гурту Maniac Abductor. Потім ролик необхідно завантажити на YouTube і відправити організаторам.

Тим, хто потрапить до півфіналу чемпіонату, доведеться в'язати на сцені прямо під час виступу хеві-метал гурту в якості "одного з його учасників". Всього у фінал зможуть пройти 15 людей. За словами організаторів, вони будуть оцінювати режисерську роботу, а також костюми і "хореографію".

По завершенні конкурсу журі обере трьох переможців. Головним призом стане путівка на вихідні в один з фінських готелів на природі. Список інших призів викладуть на сайті.

Хеві-метал користується особливою популярністю в Фінляндії. Як відзначають організатори, на 100 тисяч населення країни припадає 50 музичних гуртів, що грають в цьому жанрі.