В Лівії армія Хафтара завдала перших авіаударів по Триполі

Увечері в неділю, 7 квітня, Лівійська національна армія (ЛНА) під командуванням маршала Халіфа Хафтара завдала першого авіаудару по передмістю Триполі

У свою чергу, військові уряду національної згоди Лівії під керівництвом Фаєза Сараджа оголосили контрнаступ по захисту лівійської столиці, передає Інтерфакс-Україна.

Також ВВС повідомляє, що жертвами ескалації військового конфлікту в Лівії стала вже 21 особа.

Раніше Лівійська національна армія, якою командує фельдмаршал Халіфа Хафтар, почала наступ на Триполі, під час якого взяла під контроль аеропорт в передмісті Триполі. 

Нагадаємо, що командувач національної армії Лівії Халіфа Хафтар віддав наказ про наступ на Триполі, де засідає міжнародно визнаний уряд національної згоди Фаїза Сараджа.

Після повалення і вбивства лівійського диктатора Муаммара Каддафі в 2011 році Лівія розкололася на безліч конкуруючих збройних таборів.

Уряд національної злагоди Лівії на чолі з Фаїзом Сараджею сформували за посередництва ООН і Європи. Національна армія на чолі з Халіфою Хафтаром діє незалежно від Тріполі і веде затяжну війну з ісламістами.

Росія в лівійському конфлікті підтримує військового лідера Халіфа Хафтара, який очолює Лівійську національну армію і є головним військовим правителем на більшій частині східної Лівії.