Знову в моді: золоту прогнозують найвищий за чотири роки попит

Несприятливі економічні тенденції сприятимуть підвищенню попиту на золото і збільшенню його вартості в середньому до $1310 за тройську унцію

Такий прогноз зробили аналітики консалтингової компанії Metals Focus, повідомляє Металлоснабжение и сбыт.

У 2019 світове споживання золота збільшиться приблизно на 0,1% порівняно з минулим роком - до 4, 37 тис. тонн. Однак такий результат буде найвищим за останні чотири роки.

На думку фахівців, попит на золото зросте, перш за все, в ювелірній промисловості. У поточному році там очікується зростання на 3% - до 2,351 тис. тонн.

Наприклад, в Індії закупівлі ювелірного золота додадуть 7% в порівнянні з торішніми результатами, а в Китаї - на 3%, що перекриє спад в країнах Близького Сходу.

У той же час інвестиційний попит залишиться приблизно таким же, як в минулому році - на рівні 1, 82 тис. тонн, а центральні банки трохи зменшать придбання золота в резерви в порівнянні з минулим роком приблизно на 600 тонн.

Тим часом обсяг пропозиції золота на світовому ринку збільшиться на 1% і досягне 4, 707 тис. тонн.

Як вважають аналітики Metals Focus, несприятливі економічні тенденції сприятимуть підвищенню попиту на золото і збільшення його вартості в середньому до $1310 за тройську унцію - найвищого середньорічного показника з 2013 року.
Нагадаємо, попит на золото в першому півріччі 2018 року склав 1,96 тисяч тонн, що є мінімальним рівнем майже за десять років.