Бундестаг розслідує зв'язки депутата з Кремлем

У Бундестазі розслідують, чи не порушив депутат від правопопулістської партії "Альтернатива для Німеччини" Маркус Фронмаєр кодексу поведінки німецьких парламентарів

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Депутата підозрюють в інтенсивних контактах із офіційними російськими особами і перевіряють чи немає підстав для передання справи до прокуратури.

В уряді Німеччини також звернули увагу на викривальні публікації в німецькій пресі, однак поки що утримуються від коментарів.

А Фронмаєр повідомив через свого адвоката, що "не знає про кремлівські плани, не розуміє, чому його називають "депутатом бундестагу, що перебуває під абсолютним контролем". Він також запевнив видання, що "ніколи не шукав фінансової або медійної підтримки в колах російської політики".

Крім того, у понеділок, 8 квітня, офіційний представник канцлера Німеччини Штеффен Зайберт заявив, що в уряді "взяли до відома" публікації в німецькій пресі про підозри щодо Фронмаєра. Втім від коментарів відмовився, оскільки йдеться про депутата Бундестагу, а не урядового чиновника.

Заступник голови німецького парламенту соціал-демократ Томас Опперман заявив, що справою Фронмаєра, повинна зайнятися рада старійшин Бундестагу.

Парламентарій вважає, що Фронмаєр, по всьому, мав стати для Кремля "лазівкою", яка відкриває доступ "до інституту Бундестагу, а не тільки до АдГ".

Якщо під час внутрішньопарламентського розслідування спливе компрометуюча депутата інформація, то голова Бундестагу може оштрафувати Фронмаєра або накласти стягнення, або передати справу в прокуратуру.

Раніше повідомлялось, що у спільному розслідуванні BBC, ZDF, Der Spiegel і La Repubblica йдеться про те, що Росія втручалася у парламентські вибори в Німеччині.