Через хмарочоси у США щорічно гинуть 100 млн птахів, - вчені

Хмарочоси є причиною загибелі більше 100 млн птахів в США щороку

Про це пише DeZeen з посиланням на дослідження орнітологів з Корнельського університету.

Група вчених з Корнельського університету склала список основних джерел загрози для птахів в американських містах. Виявилося, що найнебезпечнішим містом для птахів стало Чикаго, яке вважається однією з американських столиць хмарочосів. При цьому саме через це місто пролягає велика кількість міграційних маршрутів перелітних птахів.

Щовесни й восени через Чикаго пролітають по 5 млн птахів 250 різних видів. При цьому два рази на рік вони перелітають також з Центральної і Південної Америки через Великі озера в Канаду, а восени повертаються назад на південь.

"Нам потрібно співіснувати з екосистемою, оскільки ми є її частиною так само, як і птахи. Що добре для птахів, добре і для людей", - каже орнітолог Сюзан Елбін.

За рівнем небезпеки для птахів на другому місці знаходиться Г'юстон, на третьому - Даллас. Далі йдуть Нью-Йорк, Лос-Анджелес, Сент-Луїс і Атланта. За словами вчених, птахів привертають вогні міста, а перельоти вони роблять переважно в нічний час.

Екологи пропонують вимикати електрику в будинках у нічний час. При цьому ряд штатів, в тому числі і Нью-Йорк, вже взяли участь у цій акції.