“Даю 2 тижні”: Гройсман доручив знайти ЖК, де бракує дитсадків, шкіл та поліклінік

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман доручив Міністерству регіонального розвитку та ЖКГ за 2 тижні зібрати дані про наявність соціальної інфраструктури на об'єктах житлового будівництва в обласних і районних центрах

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман доручив Міністерству регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства протягом двох тижнів проаналізувати об'єкти житлового будівництва в обласних і районних центрах на наявність соціальної інфраструктури - дитячих садків, шкіл, поліклінік.

"Я вважаю, коли в громадах дають дозвіл будувати цілі житлові масиви і не будують за рахунок інвесторів дитячі садки і школи, це найвищий ступінь корупції і хабарництва. У будівництво квадратного метра житла ці кошти закладаються. А якщо у нас немає цих побудованих об'єктів, то де кошти? Я даю доручення Мінрегіону, за два тижні проаналізувати всі обласні центри, всі районні центри, де ведеться активне будівництво, і показати цю статистику ", - сказав прем'єр на засіданні координаційної ради в Дніпрі.

Він зазначив, що непоодинокі випадки в забудовуються мікрорайонах, коли потреба в дитсадках і школах перевищує наявну пропозицію в 5-7 разів.

"Якщо квартира, торговий центр, магазин приносять колосальні прибутки будівельним компаніям, я не проти. Але в комплексі повинні бути всі умови для життя людей", - підкреслив прем'єр-міністр.