Двоє жителів окупованого Донецька співпрацювали із ДМС і допомагали бойовикам "робити" українські паспорти

Двоє мешканців тимчасово окупованого Донецька співпрацювали із посадовцями Державної міграційної служби і налагодили механізм оформлення українських паспортів для проросійських терористів "ЛДНР"

Про це повідомляє прес-служба СБУ у Facebook.

Зазначається, що за сприяння посадовців Державної міграційної служби зловмисники вклеювали до паспортів осіб, які приєдналися до лав незаконних збройних формувань, фотокартки, що обов`язкові після досягнення 25- і 45-річного віку.

Це створювало передумови проникнення бойовиків на мирну територію України для здійснення терористичної та розвідувально-підривної діяльності.

У межах відкритого кримінального провадження за ч. 1 ст. 258-3 ККУ (терористичний акт) правоохоронці затримали одного з організаторів незаконної схеми у Вінниці, куди він прибув в особистих справах.

За місцями проживання та роботи співробітників кількох регіональних та районних підрозділів ДМСУ, причетних до оборудки, тривають обшуки.

Наразі вирішується питання щодо оголошення іншим учасникам схеми повідомлення про підозру в скоєнні злочину та взяття їх під варту.