Першокласники п'яти областей можуть залишитись без парт, - Гриневич

У п'яти областях не розподілили кошти для закупівель обладнання першокласникам нової української школи

Про це заявила міністр освіти та науки Лілія Гриневич, повідомляє прес-служба МОН.

"Обласні ради Волинської й Івано-Франківської областей планують розподілити гроші для закупівлі обладнання для перших класів НУШ лише в травні, а Київська, Тернопільська та Запорізька області взагалі не мають розуміння щодо можливих термінів прийняття цього рішення", - зазначила міністр.

Без такого розподілу місцеві органи самоврядування не можуть почати закупівлі, а значить у цих регіонах високий ризик зриву закупівель парт та іншого обладнання для класів "Нової української школи" до 1 вересня, йдеться у повідомленні.

За словами Гриневич, 12 областей-лідерів розподілили всі кошти, а значить найближчим часом зможуть розпочати закупівлу. Зокрема, йдеться про: Вінницьку, Дніпропетровську, Донецьку, Кіровоградську, Луганську, Одеську, Рівненську, Хмельницьку, Чернівецьку, Полтавську, Сумську та Львівську області.

"Більш-менш за планом прямують ті регіони, що планують розподіл на квітень. Серед них: Житомирська, Закарпатська, Миколаївська, Харківська, Черкаська, Чернігівська, Херсонська області та м. Київ", - наголосила міністр.