Порошенко пообіцяв не призначати бізнес-партнерів на посади у разі переобрання

Президент України Петро Порошенко пообіцяв, що у разі переобрання не буде призначати бізнес-партнерів на посади

Про це заявив президент України Петро Порошенко в ефірі телеканалу ICTV.

Він сказав, що врахував допущені помилки у стратегічній комунікації та кадровій політиці.

"Дійсно змінив комунікацію, в тому числі і з громадянським суспільством. Дякую, бо ця ініціатива йшла від громадянського суспільства в ці напружені часи", - розповів президент.

Він сказав також, що перша його помилка була комунікаційна.

"Стратегічна комунікація була повністю зруйнована. Рішення приймалися кулуарно, а навіть якщо вони були абсолютно правильні, вони не викликали довіри в суспільства. Бо треба було навчитися в нових умовах. Це те, що нас теж відрізняє від Росії - ти маєш переконати суспільство, і це буде правило наступних п'яти років. І зміна стратегічної комунікації: коли ти поясниш, коли ти врахуєш зауваження громадських активістів - це точно буде працювати краще. Я визнав цю помилку", - зазначив Порошенко.

За його словами, друга помилка була у кадровій політиці. Зокрема, у призначенні тих чи інших прізвищ. Втім, прізвища Порошенко не назвав.

"Хочу наголосити наступне - ніяких бізнес-партнерів, ніяких близьких людей Петром Порошенком більше призначено не буде поки він є президентом, у тому числі під час другого терміну", - заявив президент.

Він також додав, що цей принцип мають сповідувати всі, а не лише він. 

"Ви запитаєте, а хто ж буде призначений? Лідери об'єднаних територіальних громад - молоді люди, які вчилися організовувати стратегічну комунікацію. Лідери, які вирішували проблеми громади, які турбувалися і піклувалися про людей, які безпосередньо з маленького села,  селища, міста сьогодні стали реальними лідерами. Не ті політикани, які ходять по ток-шоу, а вони", - сказав Порошенко. 

Президент сказав, що буде формувати команду з лідерів громад.

"Хочу наголосити, що перший кадровий резерв, перші соціальні ліфти, з яких я буду формувати команду, нову команду будуть формувати лідери громад, які вміють забезпечувати стратегічну комунікацію, спілкуватися з громадянським суспільством, які знають, що таке покращувати життя громади, які знають, як служити державі. Впевнений, що все в нас буде добре", - резюмував Порошенко.