Президент Бразилії: Ми зі США намагаємося посіяти розкол в армії Венесуели

Президент Бразилії Жаір Болсонару заявив, що його країна спільно з США працюють над тим, щоб посіяти розкол в венесуельській армії

Про це він розповів в інтерв'ю радіостанції Jovem Pan, повідомляє DW. 

"Ми не повинні допустити, щоб Венесуела перетворилася на нову Кубу або Північну Корею", - зазначив Болсонару.

У разі воєнного вторгнення до Венесуели бразильський президент збирається спочатку звернутися до Ради національної оборони Бразилії та Конгресу, щоб прийняти рішення і скоординувати подальші дії.

Якщо глава Венесуели Ніколас Мадуро буде повалений в результаті якої-небудь іноземної інтервенції, то, незалежно від того, хто прийде до влади, в країні може спалахнути партизанська війна, організована прихильниками Мадуро, вважає Болсонару.

Венесуела переживає серйозну політичну кризу. 22 січня - відразу після вступу Ніколаса Мадуро на пост глави держави на другий термін - в країні почалися масові акції протесту. Наступного дня голова опозиційного до Мадуро венесуельського парламенту Хуан Гуайдо оголосив себе тимчасовим виконувачем обов'язків президента країни.

Більшість країн Євросоюзу, а також США, Канада, Австралія, частина країн Латинської Америки і Організація американських держав визнали його в якості легітимного лідера.