У ФСБ заявили, що затримали учасника Правого сектора

Співробітники російських спецслужб заявили, що затримали нібито учасника організації "Правий сектор"

Про це повідомляє російський ТАСС.

"В результаті проведених оперативно-слідчих заходів на території Московського регіону затримано громадянина України Пиріжок І. Н. - активний учасник української праворадикальної організації Правий сектор", - стверджують в ФСБ.

Російські слідчі заявили, що затриманий вступив в Правий сектор в 2014 році під псевдонімом Роман Чирка. Він нібито створив загін Хорти для ведення партизанської війни проти Росії.

"У січні 2018 він прибув в Московський регіон, де проживав з різних конспіративних адресами і поширював ідеологічні та агітаційно-пропагандистські матеріали Правого сектора з метою залучення громадян РФ в діяльність організації. Наразі підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді взяття під варту", - повідомили у ФСБ.

У ФСБ також стверджували, що в ході обшуків за місцями проживання та роботи затриманого вилучили літературу, символіку, обмундирування і спорядження Правого сектора, а також засоби зв'язку.

"Російська спецслужба порушила справу про організацію діяльності екстремістської організації (ч.1.1 ст.282.2, ч.2 ст.282.2 Кримінального кодексу РФ)", - йдеться у повідомленні.