Український футболіст розповів, чи грав за "збірну ЛНР"

Голкіпер збірної України з міні-футболу Святослав Марканич пояснив, як опинився в списках гравців збірної "ЛНР" на матч проти Абхазії

Про це воротар розповів в коментарі Tribuna.com.

"З 1914-го року я живу в Києві, але через сімейні обставини довелося на деякий час повернутися до Луганської області. Там мені надійшла пропозиція зіграти за збірну "ЛНР" в Абхазії. Я відразу ж категорично відмовив - у мене проукраїнська позиція, це всі знають. Я не те, що не грав, жодного тренування з цієї командою не провів. Потім мене друг зі Львова набрав. Каже: "Бачив, ти є в списку цієї збірної?" Я був у шоці, написав листа до ФФУ. Там підтвердили, що я правий - ні за яку збірну "ЛНР" не грав. Як і чому я опинився в цьому списку, мені незрозуміло", - заявив футболіст.

Марканич прокоментував ситуацію, що є докази, що він виступав у чемпіонаті "ЛНР".

"Уже говорив - за сімейними обставинами був удома, в Луганській області. Грав там для підтримки форми, для тонусу. Для мене це не чемпіонат "ЛНР" - чемпіонат двору, шостого під'їзду. Так я це називаю. Та й на всіх афішах ніхто такого не писав - чемпіонат Луганщини. Ніякого "ЛНР". Я навіть просив місцевого кореспондента не писали так. Але там складно тим, у яких така ж позиція, як у мене. Всяке може трапиться, самі розумієте. У мене там вже і не залишилося нікого. Всі близькі родичі переїхали до Києва. Грав там десь сезон, матчів 12. Це ж не секрет - в інтернеті можна подивитися. Але ще раз - я там просто підтримував форму. У мене є лише одна країна, одна збірна. Це Україна", - сказав Марканич.

За даними видання, Марканич провів більше 30 матчів у так званому чемпіонаті "ЛНР". Зараз Марканич виступає за міні-футбольний клуб "Факторум", який минулого року став чемпіоном країни. Раніше футболіст захищав кольори "Зорі" і алчевської "Сталі". Грав також за аматорські команди.