Контрбатарейний радар "Укроборонпрому" під час випробувань перевищив у 2 рази задані характеристики

Контрбатарейний радар 1Л220УК під час державних випробувань перевищив задані тактико-технічні характеристики

Про це повідомляє прес-служба ДК "Укроборонпром".

Новітній контрбатарейний радар 1Л220УК, розроблений на запорізькому КП "НВК "Іскра", призначено для розвідки позицій артилерії противника, йдеться у повідомленні.

Зазначається, що під час випробувань проведено експеримент з відпрацювання максимальних можливостей радару 1Л220УК, йдеться у повідомленні.

Наголошується, що в залежності від типів снарядів радар виявив артилерію та реактивні системи на дальності у 1,3 - 2 рази більшу за визначену завданнями державних випробувань.

Таким чином, 1Л220УК може знаходитись на більшій відстані від фронту, охопивши ширший сектор ворожих позицій. Це значно підвищує його бойову ефективність та дозволяє розташувати новітній контрбатарейний радар за межами можливого вогневого ураження противником, додають у прес-службі.

На підприємстві зазначають, що такі високі можливості 1Л220УК були досягнуті завдяки потужній цифровій фазованій активній решітці, яка працює у мікрохвильовому діапазоні та "бачить" навіть невеликі артилерійський снаряди, наприклад, мінометні міни, за десятки кілометрів.

На основі протоколів, складених під час державних випробувань, найближчим часом буде складено акт державних випробувань, у якому контрбатарейний радар 1Л220УК рекомендують до озброєння Збройних Сил України, йдеться у повідомленні.