Морська охорона посилено патрулює узбережжя Азовського моря

Морська охорона посилила патрулювання районів, що прилягають до адмінмежі з анексованим Кримом

Про це повідомляє прес-служба Держприкордонслужби.

Підрозділи морської охорони ДПСУ відстежують та оглядають судна закордонного прямування, діяльність, маршрут прямування та інша інформація про які були віднесені до аналізу та оцінки ризиків, йдеться у повідомленні. 

"Корабельно-катерні тактичні групи посилили патрулювання районів, що прилягають до адмінмежі з АР Крим, районів зосередження рибопромислових суден, якірних стоянок та зони безкоштовного очікування, де судна закордонного прямування накопичуються перед заходженням у порти", - зазначають у прес-службі.

У відомстві наголошують, що в районах активного руху суден проводиться моніторинг та викриття обстановки щодо захисту і забезпечення свободи відкритого моря, безпечного судноплавства і рибальства.

"Було обстежено понад 3000 км кв. територіального моря та було розпізнано 186 цілей. Порушень виявлено не було",- повідомили у прес-службі.

У зоні проведення операції Об’єднаних сил, на Азові, бойові одиниці корабельно-катерного складу Морської охорони пройшли понад 300 морських миль і оглянули 20 суден.

"Робота проводиться в рамках профілактичних заходів із посилення контролю за дотриманням прикордонного режиму в прибережних водах, враховуючи аналіз обстановки в регіоні та з метою недопущення провокативних та агресивних дій відносно рибопромислових суден з боку "сусідів по морю", - зазначили у ДПСУ.

На Дунаї тривають спецзаходи з посиленого контролю прикордонного режиму та природоохоронного законодавства.

В активній фазі "Дунай-2019" щільність патрулювання річкової ділянки збільшено вдвічі. Виявлено та розпізнано 173 цілі, оглянуто понад десяток маломірних плавзасобів, серед яких виявлено тільки одного порушника прикордонного законодавства, йдеться у повідомленні.