На Тайвані у жінки в оці знайшли 4 бджоли. Вони харчувалися її сльозами

На Тайвані лікарі знайшли у жінки, яка скаржилися на запухлі очі та різкий біль, чотирьох маленьких бджіл-галиктид, які харчувалися сльозами пацієнтки

Про це повідомляє CNN.

Дівчина звернулася до медиків через сильний біль в очах. Передбачалося, що вона занесла собі інфекцію. Але виявилося, що в її оці знаходяться бджоли-галактиди. Комахи харчувалися вмістом "слізного протоку" під опухлими повіками, які приваблювали їх через солі.

Галиктиди - це сімейство бджіл, довжина особин якого всього кілька міліметрів. Щоб виявити комах в оці у пацієнтки на прізвище Хі лікарям знадобилася допомога мікроскопа.  "Це було дуже боляче. Сльози нескінченно текли з моїх очей. Мені було до чортиків страшно", - розповіла жінка. 

За словами глави прес-служби лікарні, бджоли могли потрапити в очі пацієнтки, коли вона виривала бур'яни на могилі родича. Комахи часто гніздяться в подібних місцях.

За даними місцевих ЗМІ, вилучені з ока бджоли залишалися живими. Найімовірніше, дівчина уникнула найгіршого сценарію у вигляді сліпоти, оскільки сильно не терла свої очі - це могло погіршити стан запаленої рогівки. Пацієнтку виписали з лікарні, але зобов'язали пройти додаткове обстеження.