Росії не вдалося змінити процедуру запровадження санкцій у ПАРЄ

ПАРЄ ухвалила резолюцію, через яку проросійське лобі намагалося спростити скасування санкцій

Про це повідомляє Укрінформ.

Документ "Роль і місія Парламентської асамблеї: головні виклики майбутнього" підтримали 105 делегатів, 30 були проти та 16 утрималися.

Загалом текст документа містить нейтральні і навіть позитивні положення, спрямовані на врегулювання політичної, економічної та інституційної кризи у Раді Європи та у Парламентській асамблеї.

Водночас автор резолюції, нідерландський сенатор Тіні Кокс, відомий своїми проросійськими поглядами, включив до тексту положення, які обмежують незалежність і повноваження ПАРЄ у частині накладання санкцій на країни-члени. Ця відповідальність має розподілятися і координуватися із іншим статутним органом РЄ – Комітетом міністрів, а також із впливом генерального секретаря організації. Щоправда, зазначена ініціатива, як цього домоглися представники української делегації, має лише статус додаткової до вже наявних і визначених у статуті процедур.

Голова української делегації в ПАРЄ Володимир Ар'єв за результатами голосування наголосив, що «Росія не отримала зміни процедури запровадження санкцій».