У Польщі посадили українця за крадіжку ювелірних прикрас на 170 тисяч євро

Районний суд польської Варшави засудив 36-річного українця Євгена К. до семи років позбавлення волі

Як повідомляє Польське радіо з посиланням на дані прокуратури, чоловік проник в ювелірний магазин в ТРЦ Arkadia і викрав ювелірних виробів на суму понад 700 тис. злотих (близько 170 тисяч євро). Чоловік також мав частково відшкодувати збитки, завдані ювелірному салону і сплатити майже 380 тис. злотих (понад 88 тис. євро).

Обвинувачений визнав провину і дав пояснення.

Суд також визнав, що українець готувався до пограбування, так як напередодні провів розвідку території.

У нього також був спільник, який потім здав прикраси в ломбард.

За даними прокуратури, в день пограбування чоловік залишився в технічному приміщенні одного з туалетів перед закриттям торговельного центру. Там він заздалегідь підготував інструменти для проникнення.

Після закриття центру чоловік заліз у вентиляційну шахту в підвісній стелі і спустився по мотузці в магазин. Він витягнув зі столу ключ від сейфа, в якому зберігалися ювелірні вироби, зібрав цінні предмети і готівку. Через вентиляційну шахту він повернувся в туалет. Після відкриття ТРЦ він покинув будівлю.

Його вдалося виявити за залишками волосся і частин шкіри на мотузці. Виявилося, зловмисника розшукували в Німеччині на підставі європейського ордера на арешт.

Грабіжника також зафіксувала камера відеоспостереження. Він купував мотузку в центрі Arkadia і перед проникненням приходив в ювелірний магазин.

Чоловіка затримали, коли він повернувся з України в Польщу в червні 2018 року. Його затримали прикордонники на підставі німецького ордера на арешт. Тоді прокуратура у Варшаві викликала його на допит і висунула обвинувачення.