У Раді хочуть долучити НАБУ і САП до розробки закону про незаконне збагачення

Профільний комітет ВР хоче долучити спеціалістів НАБУ і САП до розробки законопроекту щодо покарання за незаконне збагачення

Про це повідомляє Укрінформ.

Комітет ВР з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності ухвалив рішення, щоб керівництво НАБУ і САП забезпечувало присутність своїх представників на засіданнях робочої групи з опрацювання законопроекту щодо покарання за незаконне збагачення, йдеться у повідомленні.

Зазначається, що "За" відповідне рішення проголосували члени комітету після заслуховування керівника САП Назара Холодницького.

"Керівництву НАБУ і САП забезпечити присутність своїх представників на засіданнях робочої групи щодо опрацювання законопроектів про незаконне збагачення", - озвучив рішення голова комітету Андрій Кожем'якін.

Народні депутати проголосували за взяття "на контроль комітету в межах компетенції" розслідування кримінальних проваджень в оборонному секторі, зокрема в державному концерні "Укроборонпром", йдеться у повідомленні.

Наголошується, що члени комітету підтримали пропозицію створити робочу групу щодо напрацювання змін до законодавства, яке пов'язане з Національним антикорупційним бюро.