В аеропорту Тирани пограбували літак - винесли до 10 млн євро

В столичному аеропорту Албанії група озброєних людей у камуфляжній формі напала на літак та викрала з багажного відсіку декілька мільйонів євро

Про це повідомляє Австрійське агентство преси.

Троє озброєних нападників у масках проникли на територію міжнародного аеропорту Тирани імені матері Терези через екстрений в'їзд для пожежної служби, йдеться у повідомленні.

Зазначається, що нападники під'їхали до пасажирського авіалайнера Airbus A320 "Австрійських авіаліній", який уже завантажився. В цей час саме завершувалася посадка, усі пасажири були у літаку. Погрожуючи зброєю, нападники змусили лягти на землю працівників наземних служб і викрали готівку з багажного відділення.

За різними даними, йдеться про суму від 2 до 10 млн євро, повідомляє видання.

Наголошується, що під час втечі грабіжників з аеропорту відбулася перестрілка з поліцією, в результаті якої один з нападників був убитий, проте решті вдалося втекти. Їх затримали вночі.

За словами речника "Австрійських авіаліній" Тані Грубер, ані пасажири, ані екіпаж літака в результаті нападу не постраждали. Більшість із них навіть нічого не знали про пограбування. Авіалайнер вилетів до Відня з 3-годинним запізненням, йдеться в повідомленні.