ЦВК відмовила головному рабину подовжити роботу дільниць через Песах

Центрвиборчком заявив, що під час другого туру виборчі дільниці працюватимуть згідно з законом - з 08:00 до 20:00, їхня робота продовжуватися не буде

Про це головний рабин України Моше Реувен Асман написав у Facebook.

Комісія зазначила, що не уповноважена змінювати норму чинного закону про час роботи виборчих дільниць, йдеться у повідомленні.

"В останні дні я отримав сотні дзвінків і повідомлень з проханням повідомити про рішення ЦВК у зв'язку з моїм зверненням - продовжити години роботи виборчої комісії у другому турі виборів президента України, що випадає на день свята Песах. 10 квітня ЦВК відповіла, що не може змінити норму чинного закону про час роботи виборчих дільниць, так як це норма закону, а не рішення ЦВК", - наголосив головний рабин.

Асман повідомив, що за словами голови Центрвиборчкому Тетяни Сліпачук, згідно із законом, усіх, хто до 20:00 прийшов на дільницю, але не встиг проголосувати, зобов'язані запустити в приміщення і дати можливість проголосувати.

"Таким чином можна увійти на виборчу дільницю до 20:00, і залишатися там до завершення свята о 20:54, тобто, до виходу зірок. Після чого виконати свій громадянський обов'язок", - наголосив він.