Двоє російських силовиків попросили політичного притулку в Україні

Два співробітники органів внутрішніх справ РФ звернулися до України за наданням політичного притулку

Про це повідомляє у Fаcebook прес-служба Держприкордонслужби України.

"Ці громадяни є діючими співробітниками органів внутрішніх справ РФ, яких переслідують у Росії за принципову позицію щодо протидії злочинності. Причиною, що спонукала їх просити політичний притулок в Україні, стало переховування від переслідування у зв’язку з їх службовою діяльністю", - йдеться у повідомленні.

За словами росіян, у РФ їх переслідують впливові особи за намагання протидіяти розповсюдженню наркотиків у аптеках на ділянці їхньої відповідальності. Росіяни заявили, що виявили злочинне угруповання з розповсюдження наркотиків, яке має чітку та розгалужену систему зв’язків серед російських державних високопосадовців різного рівня.

Також російські поліцейські повідомили, що служба внутрішня безпека МВС РФ сфабрикувала проти них замовну кримінальну справу, яку розслідує Слідчий комітетом Росії.

Поліцейські пояснили, що не сподівалися на справедливе розслідування через замовленням "згори", тому вирішили втекти до України. Вони також зазначили, що друзі повідомили їм про реальну загроза їхній свободі, здоров’ю та життю.

Наразі наведена росіянами інформація перевіряється.