Перегляньте "Еквілібріум": Порошенко порівняв виборчу кампанію Зеленського з фільмом-антиутопією

Президент України Петро Порошенко порівняв виборчу кампанію в Україні із американським фантастичним антиутопічним бойовиком "Еквілібріум"

Про це він заявив на 12-му Київському Безпековому Форумі, передає Еспресо.TV

"Cьогодні в Україні маємо справді унікальну виборчу кампанію. Я про це хочу поговорити дуже відверто. Віртуальний кандидат звертається до всіх з постановочними, завченими словами і репліками. Виключно з екранів телевізорів чи смартфонів. Це нагадує фільм "Еквілібріум"",- сказав президент.

Крім того, президент порадив переглянути фільм за нагоди.

"Там, в уявному місці, мешканці можуть бачити свого лідера лише на величезних екранах і всі емоції, пориви до дії, свободи придушуються. Розв'язка дуже неочікувана. Ніякого "лідера" насправді не існує. Існує лише його телевізійний образ, за яким ховається група людей з цинічними інтересами. Легко бути президентом телесеріалу - у віртуальному світі. Однак дуже складно бути лідером однієї з найбільших європейських країн у світі реальному", - розповів Порошенко.

За словами президента, його опонент, Володимир Зеленський, перетворює президентські вибори у шоу.

"Шоу, в яке сьогодні мій опонент намагається перетворити президентські вибори, багато кому може подобатися. Імпонувати новизною, нетрадиційністю, дотепністю. Але після 21 квітня жарти закінчаться і настане сувора реальність", - зазначив Порошенко.

Він сказав, що не знімає відповідальності із чинної влади та себе за прорахунки.

Нагадаємо, що "Еквілібріум"- це американський фантастичний антиутопічний бойовик 2002 р. режисера Курта Віммера. Головний герой фільму - Джон Престон, високопоставлений співробітник органів безпеки. У світі фільму всі емоції заборонені, і громадяни змушені приймати щоденні ін'єкції прозіуму, тобто препарату, який пригнічує емоції.