Помер соліст Національної опери Іван Пономаренко

Помер видатний український оперний співак Іван Пономаренко

Про це повідомляє прес-служба Національної опери України.
 
З глибоким сумом повідомляємо, що 11 квітня 2019 р. зупинилося серце соліста Національної опери України, видатного українського співака, народного артиста України Івана Пономаренка, йдеться у повідомленні.
 
Зазначається, що створені ним образи на сценах Національної опери України, Одеської опери, а також у багатьох найповажніших оперних театрах світу ввійшли до золотої скарбниці українського оперного виконавства.
 
Наголошується, що Іван Пономаренко досягнув мистецьких вершин, продовживши і збагативши традиції української оперної школи. Його глибокий оксамитовий баритон зачаровував своєю силою і красою, внутрішньою наповненістю і неповторною тембральністю.
 
У доробку митця – понад тридцять партій у класичному і сучасному репертуарі:  Мазепа, Євгеній Онєгін, Дон Жуан в однойменних операх П. Чайковського, В.-А. Моцарта, Грязной у "Царевій нареченій" М. Римського-Корсакова, Щелкалов у "Борисі Годунові" М. Мусоргського, Скарпіа в опері "Тоска" Дж. Пуччіні та інших постановках, йдеться у повідомленні.
 
Прес-служба зазначає, що прощання з оперним співаком відбудеться 13 квітня у фойє театру о 10:30, о 12:00 відбудеться відспівування в Іллінській церкві, на вул. Почайнинській, 2.