Російський опозиціонер заявив, що отримав статус біженця в Україні

Російський опозиціонер Іван Білецький повідомив, що офіційно отримав політичний притулок в Україні, і через три роки планує отримати українське громадянство

Про це він сказав на відео, розміщеному на Youtube-каналі, передає Інтерфакс-Україна.

"Стоїмо у Державній міграційній службі України. Офіційно заявляю, що отримав статус біженця на території України", - сказав Білецкий.

Він повідомив, що перебуває в Україні більше півтора року, а процес отримання статусу біженця зайняв близько 11 місяців, що, на його думку, "досить швидко".

"Природно, СБУ України проводило перевірки по мені. Я думаю, що Міграційна служба стежила за моєю політичною діяльністю, і я впевнений, що вони оцінили мій інформаційно-медійний внесок в зміцнення цілісності України", - сказавв російський опозиціонер.

Білецький також сказав, що зараз має всі права громадянина України за винятком права обиратися. Українська держава зобов'язується його захищати і не видавати Росії, також він має право виїжджати в будь-яку країну - учасницю ООН, де також не може бути виданий РФ.

Він повідомив, що має намір представляти за кордоном російську опозицію. А через 3 роки планує отримати українське громадянство.