Справа Курченка: прокурора Кулика відсторонили і перевіряють на розголошення таємниці слідства

Генеральна інспекція ГПУ проводить перевірку законності дій прокурора Кулика, у зв'язку з чим він виведений з групи прокурорів у провадженні щодо справи олігарха-втікача Курченка

Про це заявив речник Генпрокуратури Андрій Лисенко у Facebook.

Генеральна інспекція ГПУ проводить перевірку законності дій прокурора Костянтина Кулика, у зв'язку з чим він виведений з групи прокурорів у провадженні, яке отримало назву "Курченкогейт", тому не уповноважений робити заяви по цій справі, йдеться у повідомленні.

"У разі розголошення таємниці слідства по вказаній справі прокурором Куликом, Генеральною інспекцією буде врахований цей факт і будуть зроблені відповідні висновки", - зазначив Лисенко.

Він наголосив, що перевіркою встановлено, що зміни до ЄРДР вносилися прокурором Куликом близько 5 ранку 28 березня поточного року.

"Внесення змін та так званих підозр, заготовлених невідомими особами, свідчить про наявний факт порушення, а саме статей 276-278 КПК України, зокрема про наявність достатніх доказів для підозри осіб у вчиненні кримінальних злочинів, а також про порядок складання та вручення письмових повідомлень. Більше того, документи (докази), на яких повинні грунтуватися повідомлення про підозри, примірники і копії цих повідомлень взагалі відсутні в матеріалах кримінального та наглядового проваджень. У зв'язку з чим зроблені відповідні відмітки в Єдиному реєстрі досудових розслідувань", - зазначив він.