Європа не повинна мати ілюзій щодо агресивної поведінки РФ, - міністр оборони Литви

Росія продовжує свою агресивну поведінку і Європа "не повинна мати жодних ілюзій" стосовно цього

Про це заявив міністр національної оборони Литовської Республіки Раймундас Каробліс під час Київського безпекового форуму, повідомляє Укрінформ.

"Вочевидь, Росія продовжує свою агресивну поведінку, і ми не повинні мати жодної ілюзії стосовно неї. Вона посилює свої механізми після анексії Криму, вона набудовує свій потенціал", - зазначив він.

Така поведінка, на думку міністра, говорить про те, що потенціал РФ "загрожує не лише Україні, а і всій Європі". І свідченням цього є, зокрема, продовження війни на сході України та атаки у Керченській протоці.

"Ми маємо продовжувати свій солідарний підхід до України, до того, щоб протистояти цим загрозам не лише в Україні, але і у всій Європі", - відмітив він.

Каробліс також зауважив, що закріплення курсу до ЄС і НАТО в Конституції України є свідченням того, що Україна взяла на себе зобов'язання за стратегічний напрямок "на всі спільні європейські цінності".

"Ми хочемо висловити свою підтримку, це наша солідарність із вами. Ваша боротьба за свободу - це наша боротьба за свободу. Ми маємо бути солідарними із вами і ми хочемо вам цю солідарність передати від Литви і всього Європейського Союзу", - додав Каробліс.