АМКУ відкрив справи на 20 облгазів Фірташа

Антимонопольний комітет України (АМКУ) розглядає справи за ознаками зловживання 20 облгазами монопольним становищем на ринках розподілу природного газу

Про це повідомив очільник комітету Юрій Терентьєв у Facebook.

"Підставою для початку (справ - ред.) стало донарахування облгазами (всупереч Кодексу газорозподільних систем) побутовим споживачам обсягів спожитого природного газу понад обсяги, визначені за даними лічильників", - написав він.

Терентьєв зазначив, що такі дії облгазів призводять до додаткових, необгрунтованих витрат споживачів.
Йдеться про Вінницягаз, Волиньгаз, Дніпрогаз, Дніпропетровськгаз, Житомиргаз, Закарпатгаз, Запоріжгаз, Івано-Франківськгаз, Київоблгаз, Криворіжгаз, Львівгаз, Миколаївгаз, Рівнегаз, Сумигаз, Тисменицягаз, Харківгаз, Харківміськгаз, Хмельницькгаз, Чернівцігаз і Чернігівгаз, які входять в групу РГК Дмитра Фірташа.
Глава АМКУ уточнив, що комітет продовжує збирати докази по справі, зокрема проводить позапланові перевірки зазначених облгазів.

"Також очікується інформація від Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКУ), і Міністерства енергетики та вугільної промисловості України", - додав глава комітету.