Чи буде кримінальна справа проти Зеленського і творців "Слуги народу" за "розстріл" парламенту. Геращенко зробила запит

12 квітня перший віце-спікер Ірина Геращенко звернулася до уряду щодо порушення кримінальної справи проти "Слуги народу" через сцени з розстрілом парламенту і похороном президента

Про це вона заявила у Верховній Раді на годині запитань до уряду, передає Еспресо.TV

Вона сказала, що підтримує факт заведення кримінальної справи щодо відео у соцмережах, де кандидата у президенти Володимира Зеленського ніби то збиває фура.

"Я хочу, аби моє запитання сприймалося як депутатське звернення. Чи буде сьогодні так само дзеркально заведено кримінальну справу проти авторів і сценаристів фільму "Слуга народу" і виконавця головної ролі, в якому розстрілюється парламент і потім є похорони президента", - сказала вона.

Геращенко нагадала, що пані Савченко за "такі думки тільки" утримується у слідчому ізоляторі. Вона також запитала чи за кожен пост в інтернеті буде заводитись кримінальна справа.

"У принципі, ми це вітаємо - щоб мову ворожнечі припинити в інтернеті, але чи буде це дзеркально. Прошу сприймати це як депутатський запит і отримати сьогодні таку кримінальну справу", - зазначила Геращенко.