Естонець отримав 3,5 року за шпигунство на користь РФ

Повітовий суд естонського Тарту засудив до трьох з половиною років в'язниці громадянина Естонії Дмитра Козлова за передачу РФ секретної інформації

Про це повідомляє портал національного телерадіомовлення ERR з посиланням на щорічник Поліції безпеки (КаПо), опублікований 12 квітня.

"Тартуський повітовий суд засудив до трьох з половиною років в'язниці агента Федеральної служби безпеки РФ (ФСБ) Дмитра Козлова", - йдеться в повідомленні.

Підозри Козлову було висунуто у листопаді минулого року. Оголошення вироку Тартуським повітовим судом відбулося 20 березня.

Згідно зі обвинуваченням, ФСБ завербувала Козлова для таємного співробітництва, щоб в тому числі отримувати інформацію про будівлі, співробітників, транспортні засоби, техніку та режим прикордонної охорони, розташованих у зоні відповідальності Лиунаської префектури і пов'язаних з охороною кордону.

Раніше повідомлялося, що сьогодні також естонські правоохоронці затримали колишнього співробітника Поліції безпеки, яка займається захистом конституційного ладу і держсекретів, а також контррозвідкою, боротьбою з тероризмом та корупцією.

Нагадаємо, екс-співробітнику МВС Латвії загрожує до 20 років за шпигунство на РФ.

У Литві російського шпигуна посадили на 7 років.