Проросійський журналіст із Австрії, якого не пустили в Україну, повідомив про скасування заборони в'їзду

Служба безпеки України зняла заборону на в'їзд до України для скандального австрійського журналіста ORF Крістіана Вершютца

Про це він повідомив у Facebook.

У своєму Facebook Вершютц опублікував лист СБУ, в якому зазначено, що заборона знята у зв'язку з надходженням інформації про припинення обставин, на підставі яких Вершютцу заборонили в'їзд до України.

"Заборону на в'їзд до України знято. Дякую всім офіційним і неофіційним помічникам", - додав журналіст.

Нагадаємо, 7 березня нардеп Ольга Червакова повідомила, що шефу українського бюро австрійського телеканалу ORF Крістіану Вершютцу на 1 рік заборонили в'їзд в Україну.

За її словами, він з початку збройного конфлікту в Криму і на Донбасі "висвітлював події в Україні, широко використовуючи штампи кремлівської пропаганди, тиражуючи фейки від "Раша тудей", які дискредитують діяльність Збройних сил України, які заперечують агресію Російської Федерації проти України, а бойовиків регулярної армії РФ позиціонують "ополченцями".

Як повідомляє Інтерфакс-Україна, в СБУ підтвердили інформацію про заборону Вершютцу в'їзду в Україну терміном на один рік.

"Підставою для такого рішення стала необхідність забезпечення безпеки журналіста. Нагадаємо, що Крістіан Вершютц відзначав у своєму інтерв'ю про існуючі загрози його життю в Україні", - повідомила СБУ 9 березня.

У спецслужбі зазначили, для того, щоб уникнути можливих провокацій під час перебування австрійського журналіста в Україні, "СБУ відповідно до законодавства прийняла рішення заборонити йому в'їзд".

11 березня до Міністерства закордонних справ Австрії викликали українського посла у Відні Олександра Щербу.