У Празі хочуть заборонити екскурсії на пивних велосипедах

Туристи у захваті від пивних барів на колесах (пивні велосипеди), а ось місцевим жителям не подобається шум, який створюють компанії напідпитку

Про це повідомляє видання Around Prague.

Влада Праги вже розглядає можливість обмеження такого роду "розваг".

"П'ючи пиво, пасажири крутять педалі і їздять по околицях, створюючи проблеми для місцевих жителів і водіїв на дорогах", - повідомляють представники місцевої влади.

Зазвичай це велосипедна платформа, на якій встановлені місця для 10-15 пасажирів і одне місце для гіда-водія. Йому пити не можна, а ось в розпорядженні пасажирів знаходиться кілька десятків літрів пива. 

"Багато хто звертається до нас, в першу чергу, через шум, який супроводжує п'яні катання. Деякі турбуються за свою безпеку, наприклад, в Летенскіх садах, де люди гуляють з дітьми", - каже заступник мера Праги. 

Зазначається, що закон розглядає такий бар всього лише як велосипед, який може пересуватися практично де завгодно. Однак, на відміну від звичайного велосипеда мобільний паб розміром не поступається фургону. Це викликає невдоволення жителів, які вимагають заборонити подібні «іграшки» хоча б в парках і на дорогах.

Власники пивних велосипедів на свій захист кажуть, що пересуваються зі швидкістю 5-10 км / год і не можуть нести загрози, а в парках вони їздять, щоб не провокувати заторів на дорогах, знову ж через свою малу швидкість.