Загострення на Донбасі: загинув боєць ООС, ще 8 - поранені. Втрати окупантів - 17 бойовиків

У четвер, 11 квітня, російські найманці на Донбасі 20 разів обстріляли позиції української армії, при цьому 4 рази - із забороненого Мінськими домовленостями озброєння

Про це повідомляє прес-центр штабу Операції об'єднаних сил.

У смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" терористи обстріляли позиції Об'єднаних сил зі 120-мм мінометів, гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів поблизу Лебединського, з 82-мм мінометів, протитанкових ракетних комплексів, озброєння БМП, автоматичних станкових гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї в районі Павлополя, з протитанкових ракетних комплексів, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї - неподалік Новотроїцького, з протитанкових ракетних комплексів, гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів - під Новоселівкою, зі станкових протитанкових гранатометів і стрілецької зброї - біля Гнутового, з автоматичних станкових гранатометів та стрілецької зброї - поблизу Водяного, з гранатометів різних систем і стрілецької зброї - у передмісті Авдіївки.

У смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" загарбники з 82-мм мінометі обстріляли українські позиції в районі Катеринівки.

Унаслідок ворожих обстрілів один український військовий загинув, ще 8 - зазнали поранень.

На кожен обстріл Об'єднані сили відповіли вогнем. За даними розвідки, 11 квітня окупанти втратили 17 бойовиків: 9 - загиблими, 8 - пораненими.

Від початку доби 12 квітня бойовики двічі обстріляли українські позиції: з ручних протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї - поблизу села Пищевик, зі станкових протитанкових гранатометів - неподалік Чермалика. Втрат серед бійців ООС унаслідок цих обстрілів не зафіксовано. На кожну з провокацій Об'єднані сили відповіли вогнем.