Залишили доньку без квартири та продали будинок. Журналісти розшукали донорів виборчого фонду Зеленського

Сім’я киянина Дмитра Кучука, яка переказала 368 тисяч гривень до виборчого фонду Володимира Зеленського, стверджує, що для цього їм довелося відмовитись від купівлі власного житла

Про це повідомляють журналісти програми "Схеми".

Сама родина Дмитра Кучука, зазначають журналісти, мешкає у звичайній багатоповерхівці на Виноградарі – одному зі спальних районів Києва.

Дружина Кучука розповіла журналістам, що сім’я вирішила відмовитися від купівлі нової квартири для дочки і натомість переказала накопичені кошти у виборчий фонд Володимира Зеленського.

"Гроші з депозиту зняли. 300 тисяч там з чимось… Це наші особисті збереження, на які ми хотіли дочці купити квартиру, але ми зрозуміли, що потрібно щось змінювати в країні, тому ми профінансували. Сподіваємось на краще", – сказала вона.

За даними журналістів, на схожу самопожертву пішла родина з Одещини.

Відповідно до фінансового звіту, оприлюдненого на сайті Центральної виборчої комісії, Сергій та Світлана Івашковські з села Ліски Одеської області, а також їхній син Денис разом переказали майже 3 мільйони гривень до виборчого фонду кандидата Зеленського. Ці кошти, за їхніми словами, – від продажу нерухомості.

У сім’ї Івашковських стверджують, що для того, щоб підтримати кандидата Зеленського, вони продали один зі своїх будинків і переказали виручені від цього гроші у його фонд.