Супрун пояснила, як безпечно пересуватися велосипедом у місті

Що більше теплішає на вулиці, то більше часу можна проводити активно на свіжому повітрі. Зокрема, їздити на велосипеді. Така активність має безліч переваг для здоров’я. Вона покращує роботу серця та судин, гнучкість і силу м’язів, допомагає боротись з тривогою та стресом, зберігати вагу в нормі, покращує поставу, координацію та рухливість суглобів

Усіма цими перевагами можна скористатися за однієї важливої умови - їзда на велосипеді має бути безпечною, зазначає у себе на Facebook в.о. міністра Уляна Супрун.

"За даними Управління безпеки дорожнього руху, за перші 8 місяців 2017 року було зафіксовано 1071 ДТП з велосипедистами. В них загинуло 139 осіб. Минулого року у Києві та околицях міста було зафіксовано 119 ДТП з велосипедистами. 4 велосипедисти загинули, ще 4 отримали тяжкі травми із загрозою для життя, 12 велосипедистів зламали кінцівку або отримали інші травми середнього ступеня. Траплялися аварії через вину як водіїв авто та пішоходів, так і самих велосипедистів. Великій частині з них можна було б запобігти, якби учасники руху дотримувалися правил дорожнього руху", - зазначає вона.

Також в.о. міністра навела важливі правила безпеки, яких повинен дотримуватись кожний свідомий велосипедист, що дбає про своє здоров’я та людей поруч. 

"Збережіть собі ці правила та поділіться з усіма, хто їздить велосипедом та любить велопрогулянки. Дотримання цих правил - запорука безпечного руху", - наголосила Супрун.